BÖRS: Aasias pühvliralli

27. jaanuar 2009, 08:45

Kui eile tähistati Aasia riikides peamiselt
pühvliaasta algust ja turud olid valdavalt suletud, siis täna olid enamik börse
avatud ning seal toimus korralik hinnaralli.

Jaapani börsi Nikkei indeks tegi viimase kuue nädala suurima päevatõusu tänu jeeni nõrgenemisele ning uudisele, et saareriigi valitsus pakub ettevõtetele abi. Lisaks kerkisid eksportijate hinnad nn lühikeste positsioonide katmise tõttu, kirjutab uudisteagentuur Reuters. Nii kerkis Honda Motori aktsia hind üle üheksa protsendi pärast teadet, et ettevõte vähendab tootmist Põhja-Ameerikas ning Jaapanis, aga suurendab tootmisvõimsusi Hiinas.

Toyota Motor, mis saab üle kolmandiku tuludest USAs, kerkis üle kaheksa protsendi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. January 2009, 08:46
Otsi:

Ava täpsem otsing