Edgar Savisaare komandeeringud avalikuks

Annika Matson 27. jaanuar 2009, 16:11

Tallinna linnavalitsus otsustas
avalikustada linnapea, nõuniku ja abilinnapeade lähetusega seotud dokumendid.

"Linnakantselei on seisukohal, et teave isiku lähetuse kohta võib isiku eraelu puutumatust oluliselt rikkuda, kui see on vabalt kättesaadav internetist,“ põhjendab linnakantselei personali- ja avaliku teenistuse osakonna juhataja Tiiu Hurt.

"Näiteks käskkirjast saab järeldada, millal lähetatu ei viibi kodus. Avalike isikute elukoha aadressid võivad olla internetist leitavad. Selle info avalikult kätte saamise ja ärakasutamisega võib kaasneda oluline riive isiku eraelu puutumatusele,“ lisab ta.
Ta ütleb, et lähtuvalt neist põhjustest seati dokumentidele juurdepääsupiirang.

„Teisalt on loomulikult ametnike lähetused (kes, kus ja kuidas toimub kulude katmine) avalik teave ning kuulub avaldamisele,“ ütleb Hurt. Ta lisab, et linnavalitsuses arutati kujunenud olukorda ja leiti, et teabenõude korral tuleb soovitud lähetuse käskkirjade koopiad väljastada. „Kaitsmaks aga siiski isikute eraelu puutumatust, leiame, et käskkirjad tuleks väljastada pärast lähetuse toimumist,“ täpsustas Hurt.


Äripäevale saadetud lähetusdokumentides pole aga peale inimeste nimede, mis on kõigile teatud ja tuntud, teisi delikaatset isikuandmeid.
„Viibin 19. jaanuarist 20. jaanuarini 2009 lähetuses Võsul linnavalitsuse liikmete väljasõiduistungil,“ seisab linnapea Edgar Savisaare avalduses.
„Koos minuga lähetada abilinnapead Taavi Aas, Deniss Boroditš, Kaia Jäppinen, Merike Martinson, Jaanus Mutli ja Eha Võrk. Linnavalitsuse eelarve ja raamatupidamise osakonnal hüvitada lähetusega seotud majutuskulud ning maksta välja päevaraha 30% ulatuses vastavalt kehtivale korrale,“ seisab Savisaare avalduses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. January 2009, 16:11
Otsi:

Ava täpsem otsing