Savisaar: Ansip astugu tagasi

27. jaanuar 2009, 11:20

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees
Vilja Savisaar ütles, et peaminister Andrus Ansip võiks eeskuju võtta oma
Islandi kolleegist, kes teatas eile tagasiastumisest.

„Peaminister Ansipi juhitud valitsus ei ole saanud oma tööga hakkama. Ansip käituks riigimehelikult, kui julgeks sarnaselt Islandi peaministriga võtta vastutus,” ütles Savisaar.

Tema sõnul puudub valitsusel ettekujutus, kuidas viia Eesti riik kriisist välja. „Iga päevaga langeb eelarve üha sügavamale miinusesse, kuid peaminister vaatab seda vaikides pealt. Ansip ei juhi enam riiki, vaid laseb asjadel lihtsalt juhtuda,” pahandas Savisaar.

Savisaare sõnul on vaja eelarve viia kiiremas korras kooskõlla tegeliku olukorraga, sest sellega viivitamine maksab valusalt kätte. „Kui Ansip sellega hakkama ei saa, siis tuleks tal vabastada koht mõnele võimekamale inimesele. Ka tänases koalitsioonis on poliitikuid, kes mõistavad kriisi tõsidust ja otsustavate sammude vajadust,” märkis poliitik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. January 2009, 11:20
Otsi:

Ava täpsem otsing