Swedbank: tahame endiselt ettevõtetele laenu anda

27. jaanuar 2009, 17:29

Kuigi turul on tekkinud arusaam, et pangad
laenu enam ei anna, soovib Swedbank jätkuvalt ettevõtete tegevust rahastada.

"Meie soov on endiselt anda laenu, kuid laenata tahtjaid on jäänud tunduvalt vähemaks," rääkis Swedbanki ettevõtete panganduse juht Artjom Sokolov. "Et ärimahud tänases turuolukorras langevad, on enamik ettevõtteid praegu keskendunud efektiivistamisele," lisas ta.

Sokolovi sõnul finantseerivad pangad ettevõtteid endiselt. "Näiteks mullu teisel poolaastal sõlmis Swedbank ettevõtetega uusi laenulepinguid 10,6 miljardi krooni ulatuses, millest pool anti välja viimases kvartalis, kui probleemid majanduses süvenesid," selgitas ta.

Ettevõtete laenude osas on raskustes laenuklientide arv mõnevõrra kasvanud, ent enamik probleeme seostub Sokolovi kinnitusel kinnisvaraarenduse või sellega seotud valdkondadega. "Viimasel ajal on siiski probleeme ilmnenud ka teenindussektori ettevõtetel ja automüüjatel, lisaks autotranspordi sektor, kes teostavad kaubavedusid," sõnas ta.

Sokolov selgitas ka, et ühe abinõuna kinnisvaraturu jaoks toetab Swedbank oma pikaajalisi kinnisvaraarendajatest partnereid, aidates müüa nende kinnisvara. Võidavad nii arendaja kui ka korteriostja, saades arendajalt soodsama ruutmeetri hinna ning pangalt väiksema intressi, lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. January 2009, 17:29
Otsi:

Ava täpsem otsing