Lind: Merrill Lynch pingutas Swediga üle

Sirje Rank 28. jaanuar 2009, 00:00

"Praegu on ettevõtte väärtusi hinnates väga kähku võimalik jõuda äärmuslike numbriteni. Ilmselt on Merrill läinud seda teed, et arvestanud hinnasihti sisse 33%-lise devalveerimistõenäosuse," kommenteeris Lind Merrilli Swedbanki hinnasihi alandamist 29 kroonile. "Ma usun, et kui devalveerimisoht kõrvale jätta, siis oleks hind tõenäoliselt kaks korda kõrgem, kusagil 60 kandis," lisas ta.

"Swedbanki raamatupidamisväärtus võib küll alaneda selle ja järgmise aasta jooksul halbade laenude tõttu, kuid ma kindlasti ei usu, et nad nii suured tulevad. Swedbanki hind 29 Rootsi krooni eeldaks tõesti seda, et Balti riikide valuutade devalveerimine toimuks, ja toimuks mitte selline pisike 10-15%, vaid vähemalt pool väärtusest," ütles Lind.

Linnu sõnul ei saa praeguses turuolukorras kedagi väga tõsiselt võtta ja igaüks peaks analüüsima iseenda seisukohast asjad läbi. "Ma Merrill Lynchi analüüsile väga palju tähelepanu ei pööraks. Praegu tuleb igasuguseid analüüse pankade kohta nagu Vändrast saelaudu," lisas Lind.

Merrill Lynchi analüütikud hakkasid jälle analüüsima Swedbanki aktsiat, andes sellele turutootlusest madalama tootluse hinde, vahendas uudistebüroo Direkt.

"Ehkki puht optiliselt on Swedbanki aktsia hind täna väga atraktiivne, ei näe me aktsia tõusu enne, kui investorite usaldus varade kvaliteedi suhtes paraneb," kirjutas Merrill Lynch eilse kuupäevaga dateeritud analüüsis.

Kõige mustema stsenaariumi korral võib Swedbank kaotada veel 56 miljardit Rootsi krooni, seisab analüüsis. 48 miljardit Rootsi krooni kahjumit tuleks Balti riikidest võimaliku devalveerimise korral, mille tõenäosust hindab pank 33%-le. Baasstsenaariumi järgi teenib Swedbank 2009. ja 2010. aastal Balti riikidest tagasihoidlikku kasumit.

Teiste Põhjala pankadega võrreldes on Swedbanki kapitaliseerituse näitajad tugevad, Swedbanki osalemine riigi abipaketis pankadele tähendab, et lähiajal ei ole likviidsuse pärast vaja muretseda, küll aga pikemas perspektiivis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing