BÖRS: täna globaalne tõus

28. jaanuar 2009, 12:50

Aasiast alguse saanud börsitõus on levinud
Euroopasse ning tulevikutehingute põhjal võib arvata, et see kandub edasi ka
USAsse.

Börsitõusu põhjusteks on USA presidendi Barack Obama kavatsus osta ära pankadelt nn toksilisi varasid, mis aitaks neil parandada bilansse. Seetõttu ulatuvadki Euroopas finantssektori aktsiate hinnatõusud kümnetesse protsentidesse.

Nii on varade mahu poolest Saksamaa suurima panga, Deutsche Banki aktsia hind kerkinud 12 protsenti 20,29 euroni, Suurbritannia suurima kinnisvaralaenude andja Lloyds aktsia hind hüppas koguni 28 protsenti ning Citigroupi aktsia kallines Frankfurdi börsil 11 protsenti.

Helsingi börsiindeks oli keskpäevaks kerkinud 2,3 protsenti. Suurte ettevõtete aktsiatest on hinnatõusu eesotsas samuti pangandussektor, aga Nokia aktsia oli selleks ajaks kallinenud 2,5 protsenti 9,85 euroni.

Stockholmi börs oli tõusnud veidi alla kahe protsendi ning sealgi rallivad pangandussektori aktsiad. SEB aktsia hind oli keskpäevaks kerkinud seitse, Swebanki aktsia hind kuus protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2009, 12:54
Otsi:

Ava täpsem otsing