Vietnamlased otsisid Minski lähistel euroliidu piiri

28. jaanuar 2009, 19:07

Valgevene miilits pidas Minski all kinni
kuus Moskvast tulnud Vietnami illegaali, kes otsisid sealt Euroopa Liidu piiri,
vahendas uudisteportaal charter97.org.

Dokumentideta mehed olid metsas kükitanud juba kolm ööpäeva. Vaid ühel vietnamlasel oli Venemaa viisa. Seetõttu arvatakse, vietnamlasi Euroopa Liitu smugeldada lubanud sulid viisid inimesed Minski lähedale metsa ja ütlesid, et nad ongi juba Euroopa Liidus.

Varasemast on teada juhtumid, kus SRÜ riikides viidi illegaalid metsa ja öeldi neile, et nad on vaid tunni aja tee kaugusel Pariisist või Brüsselist.

Valgevene uurijad loodavad vietnamlaste juhtumi lahendada niipea kui saabub tõlk. Vaid üks vahistatud vietnamlastest rääkis mõne sõna vene keelt. Miilitsatöötajate sõnul ekslesid vietnamlased mööda metsa, olid külmetanud ja nälginud. Kui nad toodi miilitsajaoskonda, sõid nad aplalt saia ning jõid kuuma teed.

Riides olid illegaalid soojalt, oli näha, et nad olid valmistunud pikaks ja raskeks teekonnaks mööda Euroopat. Samas üllatas miilitsatöötajaid, et talvisesse metsa varjuvatel ränduritel olid peas erksavärvilised lastemütsid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2009, 19:07
Otsi:

Ava täpsem otsing