Villu Ehrlich: avalikul sektoril peab olema kokkuhoiuplaan B

28. jaanuar 2009, 12:51

Avalik sektor peab sama moodi püksirihma
pingutama, nagu teeb seda erasektor, ütles ASi Hansa Tarkon juhataja Villu
Ehrlich.

Mida kehvemas seisus on erasektor, seda kehvemini läheb ka avalikul sektoril, kinnitas ta. "Mina ei oska öelda, kas pensioni teise samba sissemaksetest loobumine on suur kokkuhoid. Kas see kärbe on või ei ole otstarbekas, otsustavad ikkagi meie rahvaasemikud. Neilt ootaks aga rohkem oskust vaadata rahamaailma, mitte niivõrd häältemaailma," rääkis Ehrlich.

Tartu elektroonika- ja peenmehaanikafirma juhi kinnitusel on erasektor praegu suhteliselt plindris ja otsib palehigis kokkuhoiu võimalusi. "Teooria ütleb küll, et kehval ajal pane alus tulevikule, aga kui sul raha ikka üldse ei ole, siis tuleb kulusid koomale tõmmata," lausus Ehrlich. "Kusagilt tuleb valus otsus teha ehk siis kas kärpida igapäevaseid kulusid, arenduskulusid või uute toodete sissetoomisekulusid," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2009, 14:39
Otsi:

Ava täpsem otsing