Wells Fargo sai üllatusliku kahjumi

Mait Jüriado 28. jaanuar 2009, 18:52

Varade poolest suuruselt neljas USA pank
Wells Fargo raporteeris üllatuslikult kvartalikahjumist. Pank sai viimati
kahjumit 2001. aastal.

Wells Fargo 31. detsembril ostetud Wachovia kaotas 11,17 miljardit dollarit neljandas kvartalis, mis tingitud enamuses laenukahjudest ning investeeringute korstnassekirjutamistest. Wachovia kukkus peaaegu kokku kahjumite all, enne kui Wells Fargo ta üle võttis. Analüütikud on spekuleerinud, et Wells Fargo peab kaasama uut kapitali ning kärpima dividende, et polsterdada Wachoviat.

Siiski jättis Wells Fargo dividendid samale tasemele ning maksab kvartalis jätkuvalt 34 USA senti dividende. Ettevõtte sõnul ei plaanita ka USA valitsuselt lisaraha küsida. Pank on saanud juba valitsuse toetusfondist 25 miljardit dollarit.

Neljanda kvartali kahjum, Wachovia välja arvata, oli 2,55 miljardit dollarit ehk 79 USA senti aktsia kohta. Eelmisel aastal samal ajal teeniti kasumit 1,36 miljardit dollarit ehk 41 USA senti aktsia kohta. Käive kukkus 4% 9,82 miljardi dollarini. Pank kirjutas maha 294 miljonit dollarit Bernard Madoffi pettuses saadud investeeringuid.

Wells Fargo (sümbol WFC) aktsiad on sellel aastal kukkunud üle 30%. Täna on ettevõtte aktsiad aga tõusus 25%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2009, 18:52
Otsi:

Ava täpsem otsing