Pangad: eluasemelaenu võlglasi pole massiliselt

29. jaanuar 2009, 15:29

Eluasemelaenu võtnud klientide hulgaga
võrreldes on raskustesse sattunute arv marginaalne, kinnitasid kahe Eesti
suurima panga eluasemelaenude spetsialistid.

Swedbankil on 97 000 eluasemelaenuklienti ning reaalselt raskustest märku andnud või võlgu jäänud moodustavad väikese osa portfellist, ütles Swedbanki eluaseme finantseerimise osakonna juhataja Aet Altroff Vikerraadio saates Reporteritund.

Tema sõnul on pikaajalisi võlglasi 650 ning makseraskuste tõttu on maksepuhkust võtnud 400 klienti. "Ei räägi massilisest võlgu jäämisest, töötuse kasvuga on see number suurenenud," kinnistas Altroff ning lisas, et trend on ikka nina ülespidi.

Saates SEBd esindanud eralaenude arendusjuht Triin Messimas kinnitas Altroffi sõnu ning lisas, et kuna SEB turuosa on veidi väiksem, on ka võlglasi neil vähem.

Sama rääkisid mõlemad ka pankade poolt raskustes laenutasujate käest ära võetud kodude kohta. Altroffi sõnul on tegu üksikute juhtumitega võrreldes kõmuga selle teema ümber. "Need kliendid, kes koostööd teevad, kes ei põgene, ei kao ära ega lähe pooleks aastaks välimaale, nendega üldjuhul nii ei lähe," kinnitas ta. Paljud on leidnud ise väljapääsu tekkinud olukorrast, kiitis ta kliente.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2009, 15:44
Otsi:

Ava täpsem otsing