Kilk: kärped ei too süsteemseid muutusi majandusse

31. jaanuar 2009, 18:07

Riigieelarve ümbertegemisega päästetakse
riigieelarvet, kuid ega see ei too kaasa süsteemseid muutusi majandusele, ütles
ettevõtja Rein Kilk Kuku Raadio "Keskpäevatunnis".

„Viimase hetkeni püüti häid uudiseid ja sõnumeid anda, nüüd on vist see murdepunkt toimunud, kus ei saa enam kriisi ees silmi sulgeda ja nüüd on tarvis reaalselt ka tegusid hakata tegema,“ ütles ettevõtja Heldur Meerits.

„Positiivne muutus on toimunud – on öeldud, et ka peaminister saab praegu asjast aru. See on tõesti hea, et käised on üles kääritud,“ nõustus Kilk.

„Oluline, et me ei langeks sügavasse masendusse, vaid otsiks positiivseid lahendusi, kuna riigieelarve ümbertegemisega päästetakse riigieelarvet - ega see ei too majandusele kaasa süsteemseid muutusi,“ lisas ta.

„Ootan väga milline on nn Juhan Partsi plaan majandusministeeriumist, siis 4 miljardi eest garantiisid anda. Mitte raha paiskamine majandusse vaid garantiide andmine, mille eesmärgiks on majandust elavdada, eksport tõhustada või, siis seda stabiliseerida, kuna teatavasti eksport väheneb. Samuti töökohti luua, räägitud on 30 000 töökohast,“ rääkis Kilk.

„See liikumine on praegu olulisem kui kärbete tegemine, kuigi ka see on oluline,“ sõnas Kilk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2009, 18:07
Otsi:

Ava täpsem otsing