Tartu korteritehingute hulk kolmandiku võrra väiksem

02. veebruar 2009, 00:00

Eelmise aasta jaanuarist novembrini tehti Tartus umbes 570 tehingut korteriomanditega vähem kui 2007. aasta samal ajal, tehingute arv langes 30 protsenti.

Tehingute arvu elavnemist ei toonud kaasa ka tavapäraselt aktiivsed sügiskuud. Linnaosadest kõige rohkem on kortereid pakkumises Annelinnas (umbes 400), see suurusjärk püsib suhteliselt stabiilsena alates 2008. aasta algusest. Uusi kortereid on pakkumises kõige enam Karlovas, Ülejõel ja kesklinnas. Tartus on kortereid detsembri alguse seisuga müügis kokku umbes 1900.

Võrreldes eelmise aastaga on toimunud väike langus korterite ruutmeetrihindades. Rohkem on langenud kesklinnast kaugel asuvate ja halvas seisukorras korterite hinnad.

Kesklinnas ja selle ümbruses on remonditud ja uute korterite hind jäänud endiseks. Üha kallinevad ehitustööd ja -materjalid tingivad samas piirkonnas olevate remonditud ja remontimata korterite suure hinnaerinevuse. Selline olukord on eriti hästi märgatav kesklinnas.

Sarnaselt järelturu korteritega on 2008. aasta kolmandas kvartalis ka uute korterite hinnad langenud, aga nende langus on väiksem. Pigem pakub arendaja lisasoodustusi, kui langetab hinda.

Pakkumises on kõige rohkem kahe- ja kolmetoalisi kortereid. Nelja ja enama toaga kortereid on pakkumises võrdväärselt ühetoalistega. Müügiperioodid on pikenenud kõigi korterite puhul. Kuigi linnalähedaste uute korterite hinnad on odavamad, on ka sealsete korterite hindu langetatud leige huvi tõttu võrdväärselt linnas asuvate korterite hindadega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing