Kasahstan päästab hulgi pankasid

02. veebruar 2009, 12:48

Kasahstani valitsus teatas täna enam kui
kahe kolmandiku suurpanga aktsiate ostmisest, vahendab Stratfor.

Päästetakse riigi suurim pank BTA ja nr. 4 Alliance Bank.

Valitsus ostab sümboolse vähema kui ühe dollari eest 76 protsendise osaluse Alliance suurimalt aktsionärilt ning lisab panka 200 mln dollarit likviidsust. Ühtlasi ostab riik ka 78,14 protsenti 28 miljardilise bilansimahuga BTAst.

BTA juht, endine opositsiooniliider Mukhtar Abljazov vabastati ametist, kuna rikkus pangandusalast seadusandlust ja hoiustajate ning laenuvõtjate huvisid. Valitsus teatas, et neid samme ei tasu vaadata natsionaliseerimisena, pigem müüakse BTA aktsiad kunagi maha.

Peaminister Karim Masimov ütles valitsuse koosolekul, et Vene Sberbankiga peetakse läbirääkimisi, et too ostaks osaluse BTAs.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. February 2009, 12:48
Otsi:

Ava täpsem otsing