Laar: me teame, kust 8 mld krooni maha võtta

02. veebruar 2009, 12:38

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart
Laar teatas, et Eesti krooni ei devalveerita, kuna nad teavad, kust puudu olevad
kaheksa miljardit krooni maha võtta.

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar avaldas täna toetust valitsuskoalitsiooni erakondade esimeeste ja Riigikogu rahanduskomisjoni liikmete komisjoni tööle negatiivse lisaeelarve koostamisel.

„IRLil on ettepanek, kust need kaheksa miljardit võtta, kokkuleppe poole liigub ka valitsuskoalitsioon tervikuna. Me peame säilitama investeeringud majandusse ja tegema eelarvekärpe, mis läbib kõiki ühiskonnakihte ja kõiki valitsemisalasid,“ selgitas poliitik.

Laari hinnangul on tegemist raskete läbirääkimistega, mille lõppu on raske ennustada. Aega aga pole, nädala jooksul tuleb vähemalt kaheksa miljardiline kärbe kokku leppida.

„Sellest väiksem kärbe ei anna kindlust, et meil on aasta lõpul raha õpetajatele, politseinike ja tuletõrjujatele palka maksta. Sellest väiksem kärbe ei taga, et Eesti rahaasjade otsustusõigus on aasta lõpul veel meie kätes,“ lisas Laar.

Laari hinnangul on koalitsiooni praegused otsused saatusliku tähtsusega, sellest sõltub, kas jääme tulevikus oma saatuse peremeheks või otsustab meie tuleviku IMF, meie suutlikkusest eelarvet koomale tõmmata sõltub samas meie rahvusvaluuta käekäik.

„Kummutamaks spekulatsioone avalikkuses - Eesti krooni devalveerimist ei tule,“ märkis Laar, kuid ei täpsustanud, kuidas ta seda nii kMart Laarindlalt teab.

Mart Laar

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. February 2009, 13:13
Otsi:

Ava täpsem otsing