Majanduslangus kahekordistas joomist?

02. veebruar 2009, 13:23

Jäätmekäitlusfirma Ragn-Sells suunas 2008.
aastal taaskasutusse ligi 34 000 tonni jäätmeid, mis on 1000 tonni vähem kui
mullu. Samas klaasi kogus kahekordistus.

Inimesed tarbisid vähem, mistõttu tekkis ka taaskasutatavaid jäätmeid varasemast vähem. Suurima osa taaskasutatud materjalidest moodustas mullu vanapaber. Väljasorteeritud klaasi kogus kahekordistus, märkis Ragn-Sells.

„Ragn-Sellsi poolt sorteeritud ja taaskasutusse suunatud materjalide kogused tervikuna on võrreldes eelmise aastaga 1000 tonni võrra vähenenud,“ rääkis Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg. Suurimaks mõjutajaks oli tema sõnul üldine tarbimise langus, eelkõige aga hulgikaubandusest tulevate pakendijäätmete koguste vähenemine.

„Möödunud aasta üheks suuremaks edusammuks oli sorteeritud klaasi koguste kahekordistumine,“ kommenteeris Ragn-Sellsi väärtustamisjuht Ülo Kasema. „Selle tulemuse saavutamisele aitas kaasa klaasikonteinerite arvu suurendamine ning Ragn-Sellsi uue sorteerimisliini avamine Suur-Sõjamäel.“

Ragn-Sells suunab taaskasutusse paberi- ja pakendijäätmeid, ehitus-, lammutus- ja suurjäätmeid ning ohtlikke jäätmeid ja probleemtooteid. Suurem osa taaskasutatud materjalidest eksporditakse.

Ragn-Sellsi 2007. aasta käive oli 326,8 miljonit krooni. Ettevõttes töötab 300 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. February 2009, 14:50
Otsi:

Ava täpsem otsing