Varblane: SKP võib ka 10% langeda

02. veebruar 2009, 20:49

Täna valitsuse erakorralisel
kabinetisitungil osalenud majandusteadlase Urmas Varblase hinnangul võib Eesti
lähiaastate SKP kümmekond protsenti väheneda.

"Me pole küll sellise mõttega harjunud, aga 2010. aasta nominaalne SKP võib olla ka 10 protsenti väiksem, kui 2008. aastal. Seni küttis inflatsioon nominaalseid numbreid ainult suuremaks, aga kui nüüd inflatsioon langeb, jäävad ka numbrid väiksemaks. See pole mingi kärpimine kärpimise rõõmu pärast, vaid tuleb mõelda ka 2010 ja 2011. aastale. Ütlesin ka valitsusele, et kui kärped on tehtud, tuleb kohe mõelda, kuidas praegusest seisust välja tulla," rääkis teadlane Postimehe võrguväljaandele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. February 2009, 20:49
Otsi:

Ava täpsem otsing