Investor Toomas tegi tähtajalise kroonihoiuse

03. veebruar 2009, 11:58

Investor Toomas tegi täna Swedbankis 0,5
miljoni kroonise aastase igakuise intressimaksega tähtajalise kroonihoiuse.
Intressimääraks kujunes 5,7%, kokku peaks kogunema sellelt hoiuselt 28 895,83
krooni intressi.

Kogu vaba raha Toomas aasta jooksul ei investeeri. Toomas lõpetas vahepeal Swedbankis 3päevase automaatselt pikeneva kroonihoiuse – intressid võivad langeda, parem osa rahale intress ära kindlustada. Lisaks sunnib see natuke rohkem edasist tegevust ja mahte planeerima ning võtma kontroll raha üle enda kätte.

Jaanuari viimane nädal oli positiivne. Portfell kasvas 0,09%, 2,37 miljonile kroonile. Parimaks aktsiaks oli OTP Bank, mis tõusis forindis 3,97%. Pea sama hea oli 3,95% tõusnud Cramo. Halvimaks aktsiaks oli vasekaevandaja Southern Copper, mis kukkus 5,04% (USD). Forint langes 2,34%, USA dollar 0,42%. Investor Toomasel tekkis taas uues valuutas risk, kuna ostis Rootsist ABB aktsiat.

Kuigi Toomas on Äripäeva poolt välja mõeldud tegelane, on tema käsutuses olev miljon krooni reaalne raha, mida hakati 2002. aasta algusest investeerima aktsiaturgudele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. February 2009, 14:44
Otsi:

Ava täpsem otsing