Börs: CS lammutas hoogsalt Põhjala pankade hinnasihte

04. veebruar 2009, 13:04

Credit Suisse käis hoogsalt üle Põhjamaade
pankade hinnasihid, kuna üleilmne majandussurutis halveneb ja vajatakse rohkem
kapitali, vahendas Bloomberg.

„Põhjamaade majandused on väga sõltuvad ekspordist, mistõttu on need rohkem avatud riskiga üleilmse majandussurutise suhtes,“ kirjutas Credit Suisse’i Londonis töötav analüütik Sasu Jarvinen. „Häirivate makrouudiste voog, kaasa arvatud ettevõtete maksujõulisuse kahanemise, koondatute arvu kasvu ja kiirenenud kinnisvarahindade languse kohta kogu Põhjamaade piirkonnas ei mõju pankadele hästi.“

Swedbanki aktsia hinnasihti tõmmati alla 64 protsenti, 35 Rootsi kroonile. Norra suurima panga DnB NOR hinnasiht tuli 52 norra kroonilt 30-le. Danske Banki hinnasiht alandati 92 Taani kroonilt 61-le. Nordea hinnasihiks sai 51 varasema 78,5 SEKi asemel.

Seevastu Handelsbankeni soovitust tõsteti turutootluselt viletsamalt tasemelt neutraalseks. SEBi hinnasihti tõmmati maha 58 protsenti, 46 Rootsi kroonile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2009, 13:04
Otsi:

Ava täpsem otsing