Börs: Investorid leidsid Aasias halvast ka head

04. veebruar 2009, 07:47

USAs teatati eile katastroofiline
automüüginumber. Aasia autotootjate aktsiad rallisid selle peale, Korea omadel
oli ka põhjust, Jaapani omad tõusid kaotuse tõttu.

USAs teatati eile katastroofiline automüüginumber.

Jaanuaris kukkus USAs autode müük 37 protsenti, mis oli suurim müügi kukkumine alates 1981. aastast. Chrysleri müük kukkus 55 protsenti, General Motorsil 49 protsenti ja Fordil 40 protsenti. Toyota müük kukkus 32 protsenti, Honda 28 protsenti ja Nissani oma 30 protsenti.

Aasia autotootjate aktsiad rallisid. Vaatamata kokkutõmbuvale autoturule kasvas Aasia tootjate turuosa USA autoturul rekordilise 49,5 protsendile. Hyundai Motori ja Kia aktsiad tõusid enam kui kaheksa protsenti. Korea autotootjate rallit võib isegi mõista. Nende müük USA turul tõesti kasvas – Hyundai müüs USAs jaanuaris 14 protsenti rohkem sõidukeid kui aasta varem samal ajal ja Kia müük kasvas 3,5 protsenti. Toyota aktsia tõusis 4,9 protsenti, 3020 jeenile.

Laiem aktsiaturg sai innustust USA eilsest börsitõusust. Jaapani aktsiaturg tõusis kella seitsmeks 3,2 protsenti, Hongkong 2,5 protsenti, Hiina 1,9 protsenti, Taiwan 0,5 protsenti, Korea 2,4 protsenti, Tai 1,1 protsenti, Indoneesia 0,7 protsenti, India 1,6 protsenti, Singapur 0,8 protsenti ja Malaisia 0,3 protsenti. Austraalia aktsiaturg langes kaks protsenti ja Vietnam 0,9 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2009, 07:47
Otsi:

Ava täpsem otsing