DnB NORD Pank langetas hoiuste intressimäärasid

04. veebruar 2009, 12:16

DnB NORD Pank langetas alates tänasest
tähtajaliste hoiuste intresse.

Eesti krooni aastase hoiuse intressimäär on 6% senise 7% asemel. Euro aastase hoiuse intress on senise 3,45% asemel 3% ning USA dollaril senise 2% asemel 1,85%, seisis pressiteates.

DnB NORD Panga treasury juhi Priit Järviste sõnul mõjutab hoiuste hinna liikumist lähitulevikus otseselt EURi intressimäärade langus maailma rahaturgudel. „Eurohoiuse hinnad on allapoole liikumas, et järgida rahvusvahelise riskivaba rahaturu hinda peegeldava EURIBORi kukkumist,” kommenteeris Järviste, kelle sõnul edasine kroonihoiuse hinna suundumine sõltub paljuski hoiustajate käitumisest ehk sellest, kui suur hulk hoiustest eurodeks ringi konverteeritakse. „Kroonihoiuse intressile avaldab eelkõige mõju EURi intressi ja Eesti Panga poolt pankadele kohustusliku reservile makstava intressi alanemine,” lisab Järviste.

Järviste sõnul võib kõike arvesse võttes oodata, et suuremate pankade hoiuste intressid nii EURi kui EEKi puhul langevad veelgi vähemalt järgmise poole aasta jooksul. „Seoses üldise keerulise majandusolukorraga on tekkinud küll rohkem ebakindlust, ent seni ei ole esinenud massilist kroonihoiuste vahetamist eurohoiusteks. DnB NORD Panga kogemuste põhjal saab öelda, et viimase paari kuu jooksul on huvi hoiuste vastu kasvanud tohutult,“ kommenteeris Järviste.

Viimati korrigeeris DnB NORD Pank hoiuseintresse käesoleva aasta 23. jaanuaril.

Ühte Põhjamaade suuremasse pangandusgruppi kuuluv DnB NORD Pank tegutseb lisaks Eestile ka Soomes, Taanis, Poolas, Lätis ja Leedus. DnB NORD grupil on 175 esindust ja 820 000 klienti ning varade maht on 11,2 mld eurot. Grupi emapankadeks on Norra ja Põhja-Saksamaa suurimad pangad DnB NOR ja NORD/LB.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2009, 12:17
Otsi:

Ava täpsem otsing