Endel Palla: teenetemärk on suur üllatus!

04. veebruar 2009, 12:22

„See on küll suur üllatus, kuulen sellest
teie käest esimest korda,“ oli ASi Harju Elekter kauaaegse juhi Endel Palla
esimene reaktsioon Äripäeva telefonikõnele, mis küsis
kommentaari presidendilt saadava teenetemärgi kohta.

Palla saab Valgetähe IV klassi teenetemärgi Keila Tööstuspargi ja ASi Harju Elekter rajamise ning insenerihariduse toetamise eest.

Veidi end kogununa ütles Palla, et tal täitus eelmisel nädalal, 27. jaanuaril, ettevõttes nelikümmend aastat tööstaaži ja kõik see aeg on ta arendanud ja juhtinud elektriseadmete tootmist. „Mul on hea meel, et kõrge autasuga peetakse meeles ka tööstuse arendajat,“ ütles Palla. „Tööstus on see, mis Eesti majandust edasi viib."

Palla kinnitusel on Harju Elekter üle kümne aasta olnud Tallinna Tehnikaülikooli arengufondi toetaja. „Valdav enamus üliõpilastest, keda me oleme toetanud TTÜ arengufondi kaudu, on pärast kõrgkooli lõpetamist meile tööle tulnud,“ tundis Palla uhkust.

Endel Palla läks 1969. aastal Harju KEKi elektrijaoskonda vanemtöödejuhatajaks ja võttis oma hoole alla paar kuud varem tööd alustanud kaablitootmise liini. Ta on olnud Harju Elektri peainsener, tegevdirektor, peadirektor ja juhatuse esimees. Alates 1999. aastast on ta Harju Elektri nõukogu esimees ja arendusdirektor. Palla käe all jõudis Harju Elekter börsile.

Palla andmeil töötas Harju Elektri poolt loodud ettevõtetes 2007. aasta lõpus kokku 2100 inimest ning ettevõtete kogukäive oli 2,3 miljardit krooni.

Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves tunnustab tänavu riikliku teenetemärgiga nelja ettevõtluse arendajat: Margus Reinsalu, Endel Pallat, Ain Trompi ja Tiit Niilot.

Valgetähe III klassi teenetemärgi saaja, KC Grupp ASi juhatuse esimees ja Eesti majandust mitmetes välisriikides tutvustanud Margus Reinsalu ütles telefonitsi, et ta on äärmiselt üllatunud kõrge autasu saamise üle, kuid vabandas, et ei saa lennusõidu tõttu pikemalt rääkida.

Reinsalu tuntumad kinnisvarainvesteeringud asuvad Marokos ja Brasiilias. Marokosse kerkiv kuurortide kompleks Le Jardin de Feur tunnistati 2007. aasta lõpus Maroko parimaks arendusprojektiks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2009, 12:56
Otsi:

Ava täpsem otsing