EnerJar – käepärastest vahenditest voolumõõtja

04. veebruar 2009, 14:11

Matt Meshulami ja Zach Dwieli leiutatud
EnerJar on huvitava disainiga ning käepärastest Enerjar
– käepärastest vahenditest voolumõõtjavahenditest
ehitatud seade, mis mõõdab, kui palju elektrit meid kodudes ümbritsevad
elektriseadmed kulutavad.

EnerJar ühendatakse seinakontakti ja elektriseadme vahele. Seejärel näitab seadme LED-displei mitme vatise võimsusega vastav elektriseade töötab. Nii on võimalik omada ülevaadet, kuhu kõik see elektrienergia ometi kulub, mis nii kalliks maksma läheb. Näiteks on niimoodi lihtne hinnata, palju kulub raha, kui arvutit öösel välja ei lülita.

EnerJaril on üks nupp, millega saab valida, kas displeile kuvatatakse mõõdetava seadme hetkevõimsus vattides, keskmine võimsus või aja jooksul kulutatud energiahulk kilovatt-tundides.

Seadme disain on võimalikult loodussõbralik. Näiteks pole kasutatud plastist ümbrist, vaid selle asemel on klaaspurk. EnerJari ei saa osta. Küll aga saab seda ise valmistada. Veebilehel www.enerjar.net on üleval õpetused, kuidas huvilised selle asja ise kokku võiksid panna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. March 2009, 11:47
Otsi:

Ava täpsem otsing