Miljonikroonised kultuuripreemiad makstakse tänavusest eelarvest

04. veebruar 2009, 09:55

Riigi kultuuripreemiad makstakse välja
kultuuriministeeriumi 2009. aasta eelarve vahenditest.

Kultuuriministeerium tegi valitsusele ettepaneku määrata pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest ühe miljoni krooni suurused riigi kultuuripreemiad kirjanik Ellen Niidule, helilooja Arvo Pärdile ja näitleja Aarne-Mati Ükskülale.

150 000 krooni suurused kultuuripreemiad väljapaistvate tööde eest saavad Tõnu Kaljuste ja Peeter Jalakas lavastuse "Eesti meeste laulud" eest, Elmo Nüganen suurprojekti "Tagasi Vargamäele" idee ning lavastuse "Wargamäe Wabariik" eest, Indrek Peil ja Siiri Vallner Tartu Lotte lasteaia arhitektuurse lahenduse eest, Marko Raat dokumentaalfilmi "Toomiku film" eest ja Mari Tarand mälestusteraamatu "Ajapildi sees" eest.

Kollektiivi premeerimise korral jagatakse preemiasumma võrdselt kollektiivi liikmete vahel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2009, 09:57
Otsi:

Ava täpsem otsing