President ootab koalitsioonilt läbimõeldud tegutsemist

04. veebruar 2009, 08:36

President Toomas Hendrik Ilves ütles eilsel
kohtumisel valitsuskoalitsiooni juhtidega, et ootab valitsuselt
läbimõeldud tegutsemist, mis tagab riigi jätkusuutliku toimimise ka keerulistel
aegadel ning väldib riigi maksejõuetust ülemaailmse majanduskriisi süvenemise
korral.

Ilves kohtus IRL-i esimehe Mart Laari, Reformierakonna esimehe ja peaminister Andrus Ansipiga ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe ja rahandusminister Ivari Padariga, kes pärast päeval toimunud majandusolukorra arutelu riigikogus, informeerisid riigipead võimuliidu tegevusest negatiivse riigieelarve koostamisel, vahendasid ERR-i teleuudised.

President toonitas kohtumisel, et samuti on oluline, et valitsuse sellel nädalal saavutatavad kokkulepped oleksid võimalikult paljudele inimestele mõistetavad ning et paratamatud ja valusad eelarvekärped ei lõikaks läbi homse arengu eeldusi.

Ilves ütles ka Tartu rahu aastapäeval, et riik peab praeguses olukorras oma võimalused targalt üle vaatama ja kokkuhoidlikumalt majandama, milles peavad eelkõige valitsus ja parlament tunnetama oma ametikoha järgset vastutust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2009, 08:36
Otsi:

Ava täpsem otsing