Stefan Andersson: hoiustan raha lühiajaliselt kroonihoiustel

04. veebruar 2009, 12:41

Erainvestor Stefan Andersson ütles, et tema
hoiab oma vaba raha lühiajaliselt erineva tähtajaga kroonihoiustel, et raha
oleks võimalikult kiiresti kättesaadav, aga samas inflatsioon seda ka päris ära
ei sööks.

Anderssoni sõnul sõltub raha paigutamine ennekõike sellest, kui suur on inimesel või ettevõttel likviidsuspuhver, st kui kiiresti on tal vaja raha kätte saada ja kasutada. Likviidsuspuhvrit võimaldavad just Eesti suurpankades lühiajalised kroonihoiused, mida ka Andersson ise kasutab. „Seejärel on Eestis kõige konservatiivsemad investeeringud minu arvamusel Eesti Telekomi või Tallinna Vee aktsiad,“ ütles Andersson.

„Inimesed muretsevad liiga palju ja hoiustavad liiga palju,“ märkis Andresson pangahoiuste riskide kohta. Samas on tema hinnangul hoiustamine liigselt soodustatud ja isegi tulumaksust vabastatud, mis on arusaamatu arvestades riigi finantsprobleeme.

Muidugi on alati teoreetilised riskid raha hoiustamisega pangas, aga siis võiks investori sõnul sama hästi osta näiteks toiduaineid ja neid kodus varuda, leidis Andersson, kuivõrd kaalub praeguses majandussituatsioonis pangas raha hoidmine sukasääres raha hoidmise üle. „Suhkur, riis, tualettpaber on paremad valikud kui sularaha või kuld,“ ütles Andresson. „Soovitav oleks siis ka mitte väljas käia, kuna tee võib olla libe.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. February 2009, 10:01
Otsi:

Ava täpsem otsing