LHV: Telekomi tulemused valmistasid kerge pettumuse

05. veebruar 2009, 11:38

LHV analüütik Henri Adams peab Eesti
Telekomi neljanda kvartali tulemusi kergeks pettumuseks, sest kulud osutusid
oodatust suuremaks, seda eelkõige turustus- ja üldhalduskulude poole pealt.

„Seetõttu tähendas viimases kvartalis teenitud 25,5 miljoni eurone kasum ettevõtte jaoks 13% suurust langust võrreldes sama perioodiga eelmisel aastal. Kõrvutades teenitud tulu LHV ootustega, jäi see 9% nõrgemaks, kui prognoosisime,“ nentis Adams.

Neljanda kvartali tulemused teevad veidi ettevaatlikuks dividendi ootavale investori, sõnas Adams põhjendades seda vähenenud tuludega, sest Telekom on tavapäraselt maksnud aktsionäridele välja pea kogu aastakasumi. Kahanenud kasum tähendab ka potentsiaalselt väiksemat dividendi.

„Praegu tundub vägagi tõenäoline, et langetame LHV prognoosides nii dividendiootusi kui kärbime ka järmise aasta kasumiprognoosi,“ kinnitas Adams.

Vaatamata kergele pettumusele on analüütik Eesti Telekomi suhtes siiski optimistlik: „Eesti Telekom on jätkuvalt üks parimaid dividendide maksjaid Balti riikides ning üks vähestest ettevõtetest, mida soovitame enda klientidel portfellis omada.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2009, 10:49
Otsi:

Ava täpsem otsing