LHV: olime Eesti Ehituse suhtes liiga optimistlikud

05. veebruar 2009, 14:54

LHV analüütik Sten Pisang tunnistas, et
kuigi käibe poolest olid Eesti Ehituse tulemused ootuspärased, oli LHV
kasumlikkuse osas veidi liiga optimistlik.

„Neljanda kvartali tulud kukkusid aastaga 14,9% jäädes LHV prognoosidele napilt 3,4% alla, brutokasumi määr kukkus eelmise aasta 13,8% pealt 4,8%-ni, mis ilmestab selgesti rasket olukorda ehitusturul,“ sõnas Pisang.

Ta lisas, et tihenev konkurents on hindadele tulevat mõju avaldanud ja seeläbi ka Eesti Ehituse kasumlikkusele.

„Peale langeva majanduse avaldas olulist negatiivset mõju ka Ukraina grivna kursi kukkumine euro ja krooni suhtes, mis tähendas korralikku valuutakahjumit,“ tunnistas Pisang ning lisas positiivse külje pealt, et ettevõte on suutnud üldhalduskulusid kärpida 15 miljoni krooni jagu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

„LHV prognoosis, et viimase kvartali kasum kukub tugevalt varasema aastaga võrreldes, kuid tegelikkuses kukuti isegi kergesse kahjumisse nii kõrgemate intressikulude kui ka valuutakursside ebasoodsa liikumise tagajärjel,“ lausus Pisang lisades, et LHV soovitus Eesti Ehituse aktsiale on neutraalne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. February 2009, 15:35
Otsi:

Ava täpsem otsing