Vaid kuuendik KOVidest sai rohkem tulu kui aasta eest

Kadri Bank 05. veebruar 2009, 11:03

Möödunud kuu jooksul suutis kõigest
kuuendik omavalitsusi koguda rohkem tulumaksukroone kui aasta tagasi.

Kohalikele omavalitsustele kanti jaanuaris 960 miljonit krooni tulumaksu, mis on 6,8 protsenti vähem kui aasta eest.

Suurim kukkuja võrreldes 2008. aasta jaanuariga oli Ülenurme vald, mis kogus maksu 70 protsenti vähem. Kui aasta tagasi kanti valla kassasse 4,7 miljonit krooni, siis nüüd tuli leppida 1,4 miljonilise laekumisega. Rahandusministeeriumi andmetel oli maksulaekumiste järsk vähenemine seotud aga mullu suvel tehtud avansiliste ettemaksete n-ö tasandamisega.

Langejatest järgmine oli Loksa linn, saades tulumaksu 2,3 miljonit ehk kolmandiku võrra mullusest vähem. Üle 15 protsenti kesisemalt laekus maksukroone ka Mõisaküla, Põlva, Põltsamaa, Kiviõli, Kuressaare, Püssi, Paide, Kärdla ja Haapsalu linnale.

Eelmisest jaanuarist enam tulu saanud omavalitsuste seas oli nii pealinna küljealuseid omavalitsusi nagu Rae, Viimsi ja Harku kui ka näiteks Läti piiriäärne Orava vald. Linnade hulgas möödus jaanuar varasemast kõige edukamalt Kallastel. Umbes tuhande elanikuga linna kassasse laekus 400 tuhat krooni ehk 26 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

Tulumaks on kohalike omavalitsuste suurim tuluallikas, andes 2008. aastal 54 protsenti kohalike omavalitsuste kogutuludest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. February 2009, 13:49
Otsi:

Ava täpsem otsing