Eesti loodab saastunud õhu trahvist pääseda

07. veebruar 2009, 09:16

Kuigi Euroopa Komisjon ähvardas Eestit
eurotrahviga, sest õhus on liiga palju tahkeid osakesi, loodab
keskkonnaministeerium sellest pääseda.

Jaanuari lõpus alustas Euroopa Komisjon rikkumismenetlust Eesti ja veel üheksa liikmesriigi vastu, kes ei täida õhukvaliteedi nõudeid, mis puudutavad ohtlikke õhus hõljuvaid tahkeid peenosakesi, kirjutas Postimees.

Osa liikmesriike taotles ajapikendust, kuid teised, sh Eesti seda ei teinud ning eurokomisjon saatis esimese hoiatuskirja, kuid keskkonnaministeeriumi kinnitusel jätsid nad juulis saabunud kirjale vastamata, sest olid nõutava info teele pannud juba eelmise aasta veebruaris.

"Keskkonnaministeeriumi hinnangul pole segadust tekkinud, kuna oleme Komisjonile esitanud kõik vajalikud andmed ning alustanud Tallinna välisõhu kvaliteedi parendamise tegevuskava väljatöötamisega," teatas ministeeriumi pressiesindaja. Küsimusele, kui suur on oht, et Eestit siiski karistatakse trahviga, vastas ministeerium, et rikkumismenetlus koosneb mitmest etapist, mille käigus saab liikmesriik esitada omapoolseid selgitusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. February 2009, 09:16
Otsi:

Ava täpsem otsing