Laar: ettevõtlust tuleb toetama hakata

07. veebruar 2009, 13:51

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart
Laar ütles täna erakonna volikogu istungil, et eelarvesse tehtavatest kärbetest
ei piisa, vaja on astuda järgmised sammud – asuda toetama ettevõtlust ning
jätkama struktuurseid reforme.

Ettevõtlust toetava paketi esitab minister Juhan Parts esmaspäeval valitsusele, IRL peab vajalikuks selle viivitamatut vastuvõtmist, teatas erakond pressiteates.

Laari sõnul seisis aasta alguses Eesti ees väga selge küsimus, kas me jätkame senise eelarvepoliitikaga või püüame oma eelarvet tegelikkusega kooskõlla viies ise asju otsustada: „Senisel kursil jätkates oleks riik oma reservid aasta lõpuks ära põletatud, kui see hetk oleks kätte jõudnud, siis laenu oleksime saanud ainult rahvusvaheliselt valuutafondilt. Mujal raha ei liigu, või kui liigub, siis liigub mitteaktsepteeritavatel tingimustel“.

Laari sõnul on praegu kaheksa miljardi krooni suurune kärbe on koos, kuid selle teostamise viisis pole senini selgust. Esmaspäevaks peab rahandusministeerium esitama ettepanekud, kuidas need õiguslikult tagada.

„Mis puutub läbirääkimiste tulemustesse, siis mitmel alal pole IRL tulemusega rahul. Meile ei meeldi viis, kuidas teostatakse kärbet kohalike omavalitsuste eelarvest, meile ei meeldi kärped investeeringutesse, eriti vastumeelt on aga hariduses teostatavad kärped,“ ütles Laar.

IRLi esimehe sõnul pole kärpimine eesmärk omaette ja need ei tohi ohustada olulisi alasid – riigi julgeolekut, infrastruktuuri arendamist ning
ettevõtlust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. February 2009, 13:51
Otsi:

Ava täpsem otsing