Vitsut: Suur-Tallinn on paratamatu

07. veebruar 2009, 12:02

Eile tegi Tallinna linnavolikogu
linnavalitsusele ülesandeks alustada liitumisläbirääkimisi Harku, Saue, Saku,
Rae, Jõelähtme ja Viimsi valla ning Maardu linnaga.

Linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti meelest tugevdaks liitumine linna, kirjutas Õhtuleht. "Liitumiskõnelused naabervaldadega on valglinnastumisest tulenev paratamatus – oleme niikuinii kümnete niitidega seotud," põhjendab ta.

Eesti suurimat sissetulekut teenivate elanikega Viimsi vallavanem Haldo Oravas otsest majandustulu võimalikust liitumisest ei näe. "Seni on Viimsi hästi toime tulnud," ütleb ta. Ühe ohuna liitumisidees näeb Oravas otsustusõiguse hajumist vallast linna keskvalitsusele: "Nii võib viimsilaste tulumaks kuluda hoopis mõne kaugema kandi arendamiseks."

Toomas Vitsut Toomas Vitsut

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. February 2009, 15:35
Otsi:

Ava täpsem otsing