Lugeja arvab

ÄP 09. veebruar 2009, 00:00

  Üürihindade langus tuleb mõõdukas
 • Üürihindade langus tuleb suurem, kui oodatakse, sest üürida soovivaid ja suutvaid inimesi jääb järjest vähemaks.
 • Mis loogika on selles, et üürida tahtjaid on järjest vähem? Paljud on oma track record'i aasta-paari pärast ära rikkunud (maksehäired panganduses ja liisingus eelkõige) ja paljud mitte ei taha osta, vaid ei saa. Siis jääb vaid üürimine ja sulas ostmine järele. Paljudel ikka siis on sularaha nii laialt käes, et saab paremale ja vasakule omale kodu osta, ega ikka ole küll palju. Nüüd kandub aga risk pangalt kenasti üle korteriomanikule, kes ise peab iga kuu hakkama üüriraha välja peksma ja hindama juba eoses, kas pangalt laenu mitte saanud klient suudab ikka mitu kuud järjest ja õigel ajal üüri maksta. Vot see on see töö, mida täna pangad teevad, aga kinnisvarahindade soikudes ja riski tõustes peavad hakkama järjest enam tegema üürileandjad. Riske tuleb hinnata ja mida hullemaks keskkond läheb, seda keerulisemaks see osutub.
 • Mõnus. Üldse ei saa aru üürimise veidi halvast mainest. Kui oled ise normaalne inimene ja on seda omanik, ei ole üürimine omamisest kehvem variant. Pealegi on võimalik üürides elada paremal pinnal, kui ise osta jõuaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  06. December 2011, 19:34
  Otsi:

  Ava täpsem otsing