IPOde laine paneb järgmisel nädalal turu proovile

09. veebruar 2009, 14:28

Viis ettevõtet testivad järgmisel nädalal
turu ostuvalmidust ning püüavad USAs börsile tulemisega (IPO) end 1,13
miljardi dollari võrra rikkamaks teha, kirjutab Bloomberg.

Lastetoitude tootja Mead Johnson Nutrition on asja suurelt ette võtnud ja üritab kaasata lausa 690 miljonit dollarit. Kinnisvarafond Madison Square Capital püüab turult endale napsata 230 miljoni dollari eest vara.

Bloombergist kättesaadava info põhjal ei tulnud New Yorgis ega Londonis eelmisel kuul börsile mitte ühtki ettevõtet, mis tõstab selle aasta IPOde kohapealt kümnendiku vähimate IPOdega alustanud aastate edetabelis esikohale.

Juba 2008 oli börsinoteeringute kohapealt kehvake. Aasta esimeses pooles tuli avalikuks paljude inimeste rahakotti kaunistava krediitkaardi maksevõrgustik Visa Inc, kes haaras endale 19,7 miljardit dollarit. Veel 31 eelmise aasta esimesel poolel turule tulnud ettevõtet pidid omavahel jagama 8,9 miljardit dollarit.

Aasta teises pooles suudeti viie ettevõtte peale turult võtta vaid üks miljard, sest investorid hakkasid juba siis rahakotti tugevamini lukustama.

Järgmisel nädalal on veel kolm ettevõtet, kes püüavad küll Mead Johnsonist ja Madisonist oluliselt madalamat rahavoolu.

Näiteks O´Gara Group, kes toodab valve ja kaitseseadmeid nagu öökaamerad, soovib investoritelt 156 miljonit dollarit. Uuestikasutatava diisli tootja Changing World Technologies plaanib kaasata 47,4 miljonit ning audio- ja visuaaltehnika tootja NIVS IntelliMedia Technology 2 miljonit.

Kui börsile tulekud edukalt peaksid kulgema, oleks see erakordselt päikseline märk investorite sentimendi taastumisest, sest seni on kõik kiivalt raha endale hoidnud hirmuga see kaotada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. February 2009, 14:28
Otsi:

Ava täpsem otsing