Ettevõtja: Lätis on olukord väga tõsine

Silvia Kruusmaa 10. veebruar 2009, 00:00

"Ettevõtjate seas paanikat pole, kuid kuna pole näha ka selget lahendust Läti keskmisest sügavamale kriisile, siis ollakse tulevikuplaanide osas väga ettevaatlikud," rääkis Tihane Äripäevale. "Kahtlemata on olukord väga tõsine. Siiski peab ütlema, et suuremal osal ettevõtetel on oluline sisemine ressurss kokkuhoiu ja efektiivsuse tõstmise arvel," lisas ta.

Tihane töötab Eesti Energia Läti tütarfirma E.Energy juhina, majanduslangust tunnetab ta ka oma tegutsemisvaldkonnas. "Kuna praegu on meie elektrienergia müügiklientideks suured ettevõtted, siis turgude ärakukkumine annab teravalt tunda, elektrienergia tarbimine äritarbijate sektoris on languses," lausus ta.

Tihane lähiajal Lätile paremaid aegu ei oota. "Väga süngeid numbreid on oodata kõigis olulistes näitajates. Elektrienergia tarbimine, mille muutus kasvuperioodil on tüüpiliselt olnud protsentuaalselt pool SKP kasvust, langeb järgmisel aastal vähemalt 5 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing