Tarbeautode müük tüüris jaanuaris tagasi 2001. aastasse

Rivo Sarapik 10. veebruar 2009, 00:00

Aasta esimeses kuus müüdi 120 uut tarbeautot. See võrdub peaaegu 2001. aasta jaanuariga, mil müüdi 140 uut tarbeautot.

2008. aasta jaanuari tarbeautode müüki kokku võttes iseloomustas Äripäeva ajakirjanik Jaana Pikalev müüdud 509 tarbeautot kui tagasihoidlikku tulemust. 2007. aasta esimene kuu oli näiteks läbi aegade edukaim 540 müüdud uue tarbeautoga.

Sel aastal kuu kokkuvõttes edukaim Citro?n võttis oma esikoha suurkaubikute sektorist. Ettevõte müüs neid 19 tükki. Tabeli teine Mercedes-Benz müüs samuti kolmandiku kuumüügist suurkaubikuid. Antud klass on ka selle kuu edukaim, pea pooled jaanuaris müüdud tarbeautodest on suure ehk üle 4 kuupmeetrise kaubaruumiga kaubabussid.

Suurima tagasimineku tegid kuude lõikes veokid. Näiteks raskeveokid, mida müüdi mullu jaanuaris 140, tehti tänavu kaubaks vaid 21. Poole vähem müüdi ka kergemaid, kuni 16tonniseid veoautosid. Väikseima languse tegi läbi suurkaubikute sektor, neid müüdi jaanuaris 66% vähem. Busse jaanuaris ei müüdud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:56

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing