Hiina automüük seljatas esmakordselt USAd

10. veebruar 2009, 11:40

Jaanuaris ületas Hiinas automüük
esmakordselt USA oma, vahendab Bloomberg.

Hiinas kukkus jaanuari automüük aastataguse ajaga võrrelduna 14 protsenti, 735 500-le. USAs kukkus automüük 37 protsenti, 656 693-le.

Aastakümnega on Hiina automüük viiekordistunud, kuna ekspordist veetud enam kui kümne protsendine majanduskasv on muutnud General Motorsi ja Volkswageni autod hiinlastele taskukohaseks. Tänavu on nõudlus USAst vähem kukkunud tänu Hiina 4 triljoni jüaani ehk 585 miljardi dollarilisele majanduse elavdamise paketile.

„See näitab, kui oluline on hiina maailma autotööstusele,“ ütles CSM Asia direktor Yale Zhang. „Siiski ei ole eriti tõenäoline, et Hiina automüük oleks kogu aasta USA omast suurem. USA on palju suurem tarbijaturg.“

Läinud aastal taandus USA automüük 18 protsenti, 13,2 miljonini. Hiina automüük kasvas 6,7 protsenti, 9,38 miljonile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. February 2009, 11:40
Otsi:

Ava täpsem otsing