Laar: kriis võib olla ka võimalus

10. veebruar 2009, 07:44

Ainult kärpides ei jõua kaugele ning peab
silmas pidama, et ei saetaks seda oksa, mille peal istutakse, rääkis Isamaa ja
Res Public Liidu (IRL) esimees Mart Laar.

Mart Laari sõnul peaks eestlased püüdma olla vähem depressiivsed, sest ollakse ju varemgi läbi elanud vähemalt kaks kriisi. Tema sõnul on ühiskond kriisist šokis, kuid tuleks sellest üle saada, naasta oma tavalise elu juurde ning saada aru, et kriis on ka võimalus.

Ta rõhutas ETV hommikuprogrammis Terevisioon, et esimene asi on teha ära riigieelarve kärped ning seejärel võtta vastu majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi poolt välja pakutud eksportivate ettevõtete toetuspakett.

Tulevikust rääkides rõhutas Laar haldusreformi tegemise vajadust. „Reformi eesmärk on see, et oleks võimalik kohalikel omavalitsustel paremini toimida. Et meil ei oleks väikesed ja nõrgad omavalitsused, vaid tugevad,“ lisas Laar.

Tulumaksu tõstmist ei pidanud IRLi esimees soovitavaks kriisi ajal ega ka pärast kriisi. Ta pani eestlastele südamele aidata majandust turgutada väikeste asjadega nagu Eestis toodetud kaupade ostmisega või Eestis puhkamisega. „Tegelikult on neid võimalusi ju palju ja Eesti asjad on vahvad,“ võttis Laar oma jutu kokku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. February 2009, 07:44
Otsi:

Ava täpsem otsing