Senati jah-sõna 838 miljardile dollarile

Kertu Ruus 10. veebruar 2009, 21:32

USA Senat andis täna oma heakskiidu
majanduse elavdamise kavale, mis läheb kümne aasta jooksul maksma 838
miljardit dollarit, teatas Washington Post.

Eelnõu võeti vastu 61 poolthäälega ehk poolt hääletasid lisaks demokraatidele ka kolm vabariiklasest ja kaks sõltumatut senaatorit (eelnõu vastuvõtmine eeldas 60 poolthäält), ülejäänud 37 vabariiklast olid massiivse rahasüsti vastu.

Nüüd läheb eelnõu arutlusele USA Esindajatekoja ja Senati vahel - Esindajatekoda kiitis jaanuari lõpul heaks 819 miljardit dollarit maksva abipaketi, kuid Senatis eelnõud muudeti.

USA president Barack Obama hinnangul aitab abipakett päästa või luua kahe aasta jooksul 4 miljonit töökohta ning elavdada ettevõtete ja tarbijate tegevust. President loodab, et saab 16. veebruaril valmis eelnõule alla kirjutada. Vabariiklased aga on paketi vastu, sest nende hinnangul kirjutati sinna sisse suuri summasid, millel pole majanduse elavdamisega midagi pistmist, ja mitte piisavalt maksukärpeid.

Lisaks sellele paketile on USA rahandusminister Timothy Geithner küsinud riigiabi pankade likviidsuskriisi lahendamiseks, mille hind võib küündida Bloombergi andmeil 2 biljoni dollarini. Plaani eesmärk on osta mittelikviidseid varasid ja anda ettevõtetele ning tarbijatele laenu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. February 2009, 21:32
Otsi:

Ava täpsem otsing