Tuulikud rikuvad jaapanlaste tervist

10. veebruar 2009, 14:03

Tuulikute kasutamine on hea viis rohelise
energia tootmiseks, kuid sugugi mitte kõik üldiselt rohelise mõtteviisiga
inimesed ei poolda nende laialdast kasutuselevõttu.

Siiani on tuulikute vastase argumendina toodud välja, et nad rikuvad ära ilusa merevaate. Nad on ohtlikud ka lindudele, mis samuti looduskaitsjaile ei meeldi. Üha enam on aga välja ilmumas teateid, et tuulikute lähedal elamine võib ka tervisele halvasti mõjuda, kirjutas CleanTechnica.

Jaapanis kaebavad 70 tuulikute lähedal elavat inimest müstilise tuulikuhaiguse üle. Inimesed kaebavad peavalu, keskendumisraskuste ja unetuse üle. Jaapani keskkonnaministeerium kahtlustab, et seos tuulikutega võib siin tõepoolest esineda.

Nimelt tekitavad tuulikud madalsageduslikku heli, mis sarnaneb näiteks konditsioneeride või boilerite töötamisel tekkiva umbes 100-hertsise heliga.

Jaapani keskkonnaministeerium plaanib läbi viia uuringud, mis kinnitaksid või lükkaksid ümber tervisehäirete ja tuulikute seose, et otsustada seejärel, millised võiksid olla järgmised sammud olukorra lahendamiseks. Jaapanis on siiani püsti pandud üle 1400 tuuliku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2009, 13:00
Otsi:

Ava täpsem otsing