Vene pangad tahavad välisvõlgu ajatada valitsuse abiga

10. veebruar 2009, 09:20

Vene pangad palusid valitsuse abi
läbirääkimistel välispankadega 400 miljardi dollari suuruse laenukoormuse
tingimuste üle, vahendab Bloomberg.

"Euroopa pankade ees võivad seista uued finantsraskused, kuna Vene pangad tahavad läbi rääkida võlgade ajatamise üle," ütles Societe Generale'i Tokio üksuse valuutakauplemise osakonnajuht Yuji Saito. "See põhjustab tõenäoliselt riskide vältimist. On loomulik, et eurot müüakse ja ostetakse jeeni," lisas ta.

Vene regionaalpankade assotsiatsiooni juht Anatoli Aksakov kinnitas Bloombergile, et nad palusid Venemaa valitsuse abi läbirääkimisteks välispankadega. Ta ütles, et tänavu peaks lõppema 135 miljardi dollari ulatuses laene ja ülejäänu osa 400 miljardist eurost nelja aasta jooksul.

"Raport laenude ajatamise soovist lööb eurot, kuna Euroopa pankade avatud Venemaa risk on suurem kui teiste piirkondade pankadel," ütles Jaapani suurima fiksliinide telekomi Nippon Telegraph Telephone'i valuutakauplemise üksuse NTT SmartTrade valuutamüügi direktor Takashi Kudo.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. February 2009, 09:35
Otsi:

Ava täpsem otsing