Helenius paneb pool miljardit krooni Swedbanki hoiusele

Annika Matson 11. veebruar 2009, 00:00

Raha hoiustab Helenius Swedbankis eurodes.

Seni seisis 30 miljonit eurot ehk 470 miljonit krooni Trigon Groupi raha Prantsuse riigi võlakirjades, nüüd on nende võlakirjade tähtaeg täis saanud ja Helenius otsustas raha Eestisse tuua. "See on minupoolne signaal, et Eesti riigi pangandussüsteem on usaldusväärne ja siia tasub investeerida," kommenteeris Helenius Äripäevale otsust raha Swedbanki intressi teenima panna.

Kui suur on teenitav aastane intress, Helenius täpsustada ei soovinud.

Suurettevõtja Tiit Vähi soovitab vaba raha hoida pangas, sest kui praeguses majanduslanguses veel üldse midagi head on, siis on see pangandus. "Oleks vaba raha, siis kindlasti paneksin selle ka hoiusele SEBsse või Swedbanki," kommenteeris Tiit Vähi Joakim Heleniuse otsust investeerida Eesti pangandusse.

Ka peaminister Andrus Ansip kinnitas esmaspäeva õhtul televisioonis, et tema hoiab oma raha pangas.

Viru Keemia Grupi üks omanikke Elar Sarapuu ütles, et pankade usaldusväärsus sõltub sellest, millises perspektiivis seda vaadata. "Usaldus pankade vastu on, aga see pole igavene," leidis Sarapuu. Tema sõnul võib liigne usaldamine teda rahast ilma jätta. "Ma julgeksin oma vaba raha hoida Eesti pankades vaid kuu aja kaupa," märkis Sarapuu ja lisas, et ta ei julgeks aastaks ega paariks pangahoiust teha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:56

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing