Kaubamaja avas uue moodsa kingalao

Mariliis Pinn 12. veebruar 2009, 00:00

"800 kingapaari käitlemine võttis enne ühel inimesel aega terve päeva, praegu tehakse see tunniga," tutvustas Tallinna Kaubamaja ASi logistikajuht ja lao ideeline isa Uku Peerna uue lao võimalusi.

Kingad on kindlas järjekorras ussikujuliselt mööda riiuleid ja koridore. "See on Browni liikumise vältimiseks. Siin ei ole midagi kunagi kadunud, lao inventuuri saab tehtud 8 tunniga," selgitas Peerna.

Lao teises pooles on uued kaubad, mida hakatakse käsitlema, silte ja turvaelemente lisama, et need oleksid kohe poe tarvis müügikõlbulikud. "Uue kauba vastuvõtu kiirus on 12 tundi. Varem võttis see aega terve nädala," ütles Peerna.

"Kallid masinad on, kuid saime neid testida, loopida vastu maad, ei juhtunud midagi," ütles Peerna.

"3,5 miljoni eest ehitada uus asi, uue süsteemiga, see on väga odav. Praegust olukorda vaadates väga õige moment, tulevikku vaadates on tegu rahamasinaga. Õnneks on omanikel olnud piisavalt südikust, et õigel ajal raha kõrvale panna," lisas Peerna.

ABC Kinga tegevjuht Silja Silm selgitas, et kui Kaubamaja ostis ära kaks kingapoodide ketti, oli ebamõistlik edasi pidada kahte ladu. "Sügisel hakkasime vaatama, mida pakutakse. Ja see pind ehitati täpselt meie vajadusi arvestades," kommenteeris ta uue lao üürimist.

Üürikulud vähenevad uues laos 25 protsendi võrra, ladu renditi viieks aastaks, lepingut on võimalik pikendada. Lisaks plaanib firma üle minna sisseostetud transporditeenusele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing