Kinema käive vähenes ligi kolmandiku võrra

ÄP 12. veebruar 2009, 00:00

"Arvestades Eesti ehitusturu hetkeseisu on mullused näitajad kindlasti positiivsed," kommenteeris Allikoja tulemusi. Kinema OÜ auditeerimata käive oli 2008. aastal 84,7 miljonit krooni ning ärikasum 3,6 miljonit krooni.

Tänavu on Allikoja sõnul plaan kindlasti ekspordi osakaalu kasvatada. "Investeerime eksporti tänavu rohkem kui miljon krooni ja asutame märtsi alguses Soomes tütarettevõtte koos meeskonnaga, ütles Allikoja.

Tema sõnul on Soomes saavutatud juba käibe suurusjärgud, mille puhul on mõistlik luua tütarettevõte.

Allikoja sõnul on edukalt käimas ka projektipõhine müük Skandinaaviamaadesse ja eesmärk on kasvatada ekspordist tulevat käivet vähemalt poole võrra. "Samuti investeerime tänavu suure kasvu teinud hooldus- ja paigaldusteenusesse, mida on plaanis tänavu ka Eestist välja müüma hakata," lisas Allikoja.

Koduturu langus on Allikoja sõnul sundinud ettevõtet restruktureerima nii kulubaasi kui ka töötajaskonda. "Tänasele seisule ootame paranemist 2010. aastal, kuid seni me suuri kasumeid ei prognoosi. Tänavu 2008. aasta tulemusi korrata on meie jaoks juba positiivne tulemus," ütles ta.

Kinema 2008. aasta kõige populaarsem toode oli Kinema tõstuks, mida müüdi Eestis 2000 ühikut.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing