BÖRS: USA lõpetas rõõmsas rohelises

12. veebruar 2009, 09:40

Eile õhtul alanud optimismi USA
aktsiaturgudel jätkus terveks kauplemissessiooniks.

Dow Jones tööstuskeskmine kerkis 0,64 protsenti. Suurimad tõusjad indeksid olid Citigroup 10,15 protsendiga ja Bank of America 9,17 protsendiga. Päev varem sulgusid mõlemad vingetes miinustes. Ka JPMorgan Chase kerkis 5,97 protsenti. Päev oli finantsasutuste vastu helde.

S P 500 aktsiaindeks on kerkinud 0,8 protsenti.

Tõusu vedas XL Capital 61,38 protsendiga - Bermudas asuv kindlustaja võttis eelmisel aastal vastu 2,6 miljardit dollarit kahjumit, kuid juht Michael McGavicki eilse sõnavõtu kohaselt on ettevõttel piisavalt kapitali, et mitte tunda vajadust end kellelegi müüa. Aktsia tegi eile oma 1991. aastal alanud börsiajaloo suurima tõusu. XL müüs neljandas kvartalis väärtpabereid, et kaitsta end tulevaste kahjumite riski eest. Ettevõte lasi välja 2 miljardi eest uusi aktsiaid.

Nagu öeldud, tegid pangandusettevõtted eile tugevaid tõuse. Lisaks eelpoolmainitutele, kerkis üle 10 protsendi ka Morgan Stanley. Coca-Cola kerkis 9,62 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. February 2009, 09:40
Otsi:

Ava täpsem otsing