Börs: Euroopa langes

12. veebruar 2009, 18:04

Kella 17.20 aegu olid peamiste Euroopa
aktsiaturgude langusprotsendid kahe-kolme kandis.

Suurim tuumaelektrijaamade operaator Electricite de France ehk EDF teatas 2008. aasta kasumi kärbumisest 3,4 miljardile eurole. Aktsia hind langes 8,5 protsenti, 32,52 eurole. Suurbritannia kange alkoholitootja Diagio aktsia hind langes 4,1 protsenti, 1774 pennile. Ettevõte hoiatas, et kogu aasta kasum ei kasva nagu varem prognoositud üheksa protsenti, vaid neli kuni kuus protsenti.

Rio Tinto aktsia kukkus kõmme protsenti, 1774 pennile. Aluminium Corp. Of China (Chinalco) nõustus investeerima 19,5 miljardit dollarit maailma suuruselt kolmandasse kaevanduskompaniisse, kirjutas Bloomberg. Chinalco ostab 7,2 miljardi dollari eest vahetusvõlakirju ja omandab osalused Tšiili, USA ja Austraalia projektides. Hiina riigiettevõtte on juba praegu Rio suurim aktsionär. Kui otsustatakse võlg aktsiateks vahetada, kasvaks osalus 18 protsendile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. February 2009, 18:04
Otsi:

Ava täpsem otsing