BÖRS: USA turud - põrsas kotis

Kertu Ruus 13. veebruar 2009, 16:39

Kuna Euroopa ja Aasia turgudel võis
täna näha tagasihoidlikku tõusu ning vahepeal pole turgusid tabanud ootamatud
negatiivsed üllatused, siis oodatakse ka USA turgudelt suhteliselt stabiilset
päeva.

Selles, et börs suudaks eilset rallit püsti hoida, on analüütikutel küll tõsiseid kahtlusi. Pigem annab tänane päev parema ülevaate turu tõelistest meeleoludest, kuna ees ootab pikk nädalavahetus (esmaspäeval on USA turud suletud). Futuurid näitavad kauplemispäeva avanedes pigem suunda allapoole.

Investorid ootavad, kas hetkel 789,5 miljardit maksev abipakett Kongressi poolt vastu võetakse, samuti nõutakse suuremat selgust rahandusministri finants- ja kinnisvarasektoritele mõeldud abiplaani kohta.

Bloombergi andmeil oodatakse täna suuremaid kõikumisi järgmistelt ettevõtetelt. USA rõivamüüja Abercrombie Fitch Co. (ANF:US) aktsiad kallinesid eile 1,4 protsenti 21 dollarile. Ettevõte teatas, et neljanda kvartali kasum aktsia kohta oli 1,10 dollarit. Analüütikud olid prognoosinud 10 protsenti kehvemat tulemust.

Oodatust paremate kvartalitulemustega tulid välja IT-firma Cognizant Technology Solutions Corp.(aktsia tõusis 10 protsenti 22,21 dollarile, kasum 42 senti aktsia kohta) ja pumbatootja Gardner Denver Inc. (kasum 74 senti aktsia kohta).

Kukkujate seas oli Cheesecake Factory Inc., mille aktsia odavnes 12 protsenti 8,55 dollarile. Piper Jaffray Cos analüütikud soovitavad aktsiat müüa, sest ettevõte kaotab turuosa. Goldman Sachs alandas kiibitootja Nvidia Corp. soovituse neutraalsele, sest ei näe firma kauba järele pikaajalist nõudlust.

Savient Pharmaceuticals Inc. tegi läbi võimsa languse, kukkudes 29 potsenti ehk 5,20 dollarile. Selle taga oli kaks halba uudist: USA toidu- ja ravimiamet lükkas edasi otsuse ettevõtte poolt välja töötatud ravimi kasutuselevõtmise kohta ning firma finantsjuht sai samuti sule sappa. USA suuruselt teine eluasemelaenu andja Wells Fargo Co. kukkus 2,3 protsenti 16,42 dollarile, sest firma neljanda kvartali tulemused olid samuti suuremad kui esialgu kajastatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. February 2009, 19:35
Otsi:

Ava täpsem otsing