Daniel Vaarik: 2009 jääb paljudele väljaannetele viimaseks

13. veebruar 2009, 15:37

Tänavune aasta võib olla paljude Eesti
väljaannete jaoks viimane, sest nende ärimudel ei luba püsima jääda, usub
suhtekorraldaja Daniel Vaarik.

Järele jäävad paar meelelahutuslikumat ning mõned, kes suudavad ärimudelit kohendada ning ka piisavalt jõuliselt loobuda suurest osast ballastist, kirjutas ta ajalehes Sirp.

Vaariku sõnul ei saa ta enam hästi aru, miks peaksid normaalsed inimesed massimeedias esinema. Tema sõnul on väga tavaline selline sündmuste ahel: inimene ütleb midagi raadios, mingisuguse portaali reporter kirjutab selle kuulmise järgi valesti üles ja riputab välja.

"Sellele järgnevad sajatavad kommentaarid ning allakäigu spiraal, mille lõpuks võtavad sõna parlamendi poliitikud või huumoritoimetused. Sellega saadud tähelepanu konverteeritakse lõpus üpris suureks reklaamirahaks, mille eest inimene ise ei saa muud kui kahtlase väärtusega kuulsus," kirjeldas Vaarik.

"Elagu ärimudel! Õnneks pole miski igavene," lisas ta. Nagu iga asi, mis on liiga hea, et olla tõsi, on ilmselt ka praegune Eesti meediakanalite ärimudel liiga edukas, et jääda kauaks püsima, märkis Vaarik.

Suhtekorraldaja sõnul ajakirjandus kui funktsioon ei kao. "Uute ja nutikamate ärimudelite tulek võib tähendada, et väiksemad, kuid professionaalsemad üksused võivad edaspidi ajakirjanduse tulevikku kujundada palju paremini, kui teevad seda suured konglomeraadid praegu," kirjutas Vaarik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. February 2009, 16:01
Otsi:

Ava täpsem otsing