USA: Võlgnikele antakse oma kodus hingetõmbeaega

Kertu Ruus 13. veebruar 2009, 19:43

JPMorgan Chase Co. ja Citigroup Inc.
peatavad võlgnike kodude sundmüügid selleks ajaks, kuni USA valitsus suudab
selgust tuua oma eluasemeturu elavdamise plaanidesse, teatab AP.

JPMorgani juht Jamie Dimon kinnitas täna avalikustatud avalduses, et uusi sundmüüke ei algatata kuni 6. märtsini eluasemete suhtes, kus inimesed sees elavad. Citigroupi samasugune moratoorium kestab 12. märtsini, kui Obama valitsus just vahepeal mingeid konkreetseid meetmeid tarvitusele ei võta.

Riiklikud eluasemelaenuettevõtted Fannie Mae ja Freddie Mac lükkasid samuti talviste pühade ajal edasi varade realiseerimist võlgade katteks ning on peatanud inimeste kodudest välja tõstmise kuni järgmise kuuni.

Valitsusel on kavas lasta käiku 50 miljardit dollarit, et hoida ära sundmüüke ning panna paika üldised reeglid kodulaenude modifitseerimiseks. Valitsus peab muuhulgas plaani vähendada hädaliste laenuvõtjate kuumakseid.

Üle 274 000 USA pere said eelmisel kuul vähemalt ühe teatise, mis puudutas nende kodu sundmüüki võlgade katteks, kirjutab AP RealtyTrac Inc'i uuringut tsiteerides.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. February 2009, 10:09
Otsi:

Ava täpsem otsing