USA abipakett poolel teel võiduni

Kertu Ruus 13. veebruar 2009, 23:07

USA Kongressi Esindajatekoda võttis vastu
majanduse elavdamise paketi, mis maksab 787 miljardit dollarit. Võimalik, et ka
Senat kiidab kava veel täna heaks.

Kava surusid läbi demokraadid: ükski vabariiklane seda ei toetanud, sest nende meelest on tegu kuluka kavaga, mis oma eesmärke ei täida. "See kava pidi toetama töökohti, töökohti ja veel kord töökohti, kuid selle asemel see vaid kulutab, kulutab ja veel kord kulutab," iseloomustas heakskiidu saanud abipaketti John Boehner, Esindajatekoja vabariiklaste liider, peegeldades sellega kogu oma partei seisukohti.

Umbes kolmandiku osas läheb summa maksukärbete rahastamisele, ülejäänu kulutab valitsussektor. Nii näiteks läheb 30 miljardit dollarit elektrivõrgustiku kaasajastmise, energiasäästuprogrammide elluviimise ja uut tüüpi patareide tootmise toetamiseks. Pea sama suur summa on ette nähtud teede ja sildade ehitamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. February 2009, 23:07
Otsi:

Ava täpsem otsing