Lauristin: liikugem kvaliteetmajanduse suunas!

14. veebruar 2009, 17:17

Professor Marju Lauristin ütleb, et Eesti
ühiskond peab võimalikult kiiresti ümber kohanduma ja asuma liikuma eelkõige
kvaliteetse ja pikemaajalisema majanduse ning elukvaliteedi suunas.

"Ühelt poolt on tegemist globaalse majanduskriisiga. Teiselt poolt rääkisid meie majandusteadlased juba kolm-neli aastat tagasi, et on vaja teistsugust majandusarengu mudelit. Aga venitati niikaua kui võimalik – ettevõtjatel, pankadel ja ka inimestel oli ilmselt mugavam jätkata tarbimist, selle asemel, et tõsiselt mõelda asjadele, mis pikema aja peale on jätkusuutlikud. Nüüd tuleb kiiremini hõlmad vöö vahele võtta ja hakata teises suunas minema," rääkis Lauristin Õhtulehele antud intervjuus.

Tema sõnul peaks vältima tarbimis-ja rahakesksust. Lauristini nägemuses võiks uus suund keskenduda pigem pikemaajalise kvaliteetse majanduse ja elukvaliteedi poole.

"Majandus kasvas väga kiiresti. Võrreldes sellega, kus me olime enne Euroopa Liitu astumist, oleme jõudnud mõne aastaga väga palju Euroopa keskmisele lähemale, aga samas elukvaliteet ei ole paranenud. Meil on küll paremad asjad, ilusamad autod ja korterid, aga inimeste tervis ja lastekasvatus ei ole paranenud,"


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. February 2009, 17:17
Otsi:

Ava täpsem otsing